Punč

Kuhano vino je eden od simbolov prazničnega decembra, njegova močna konkurenca pa je punč. V hladnih dneh nam bo prijal predvsem po sprehodih, smučanju in drugih aktivnostih na prostem. Alkohol v punču pa bo poskrbel, da bo veseli december še malce bolj vesel in sproščen.

Sestavine:

2 pomaranči

1,5 l konopljinega čaja z okusom brusnice

0,1 l ruma

3 – 4 klinčki

1 cimetova palčka

1 pest svežih brusnic

200 g sladkorja 

0,2 l pomarančnega soka

Postopek:

Pomaranči dobro operemo pod tekočo vodo in narežemo na kolobarje. Odstranimo peške in kolobarje prerežemo na pol.

Pomarančne kolobarje stresemo v lonec, v katerega dodamo tudi brusnice, sladkor, pomarančni sok, konopljin čaj z okusom brusnice, rum, klinčke in cimetovo palčko. Lonec pokrijemo in vsebino na zmerni temperaturi počasi segrevamo. Med segrevanjem občasno premešamo, da se ves sladkor raztopi.

Ko vsebina v loncu zavre, lonec odstavimo in pustimo stati 5 do 10 minut.

Punč skupaj s pomarančnimi rezinami in brusnicami serviramo v kozarce in postrežemo.